PATIENTENS ANSVAR

Når du får taget nogle prøver eller får lavet undersøgelser har du selv ansvaret for at maile eller ringe for at få svar, hvis du ikke har modtaget svar inden for forventede svarperiode. Dette skyldes, at der derved er større sikkerhed og bedre udnyttelse af ressourcerne.
Ved blodprøver, urindyrkninger eller andre laboratorieundersøgelser kan du forvente svar inden for 1 uge. Ved røntgenundersøgelser eller andre skanninger kan du forvente svar indenfor 10 dage. Ved undersøgelser for livmoderhalskræft kan der gå op til 1-2 måneder. Vi vil selvfølgelig reagere med det samme og prøve at komme i kontakt med dig, hvis der er prøveresultater som kræver handling.
Hvi du efter en konsultation/undersøgelse hos os, får forværring/ændring i din tilstand og du endnu ikke har modtaget svar på eventuelle prøver, opfordres du til at kontakte lægernes telefonpasning/lægevagten, hvis det er uden for vores åbningstider.
Alle skal så vidt muligt tilmelde sig vores hjemmeside: www.bylægen.dk
Vælg den gratis udgave, når du tilmelder dig. Hvis du ikke selv har en e-mail, som er forudsætningen for tilmeldingen på hjemmesiden kan pårørende efter dit samtykke tilmelde dig.
Såfremt du er tilmeldt vores hjemmeside kommer svar på diverse prøver og undersøgelser via hjemmesiden som mail og det er din forpligtelse selv at undersøge, om der er kommet svar via hjemmesiden.
De patienter som ikke tilmelder sig hjemmesiden kan få tilsendt deres prøveresultater med almindelig B-post brev. Vær opmærksom på, at der kan gå op til en uge før brevet når frem. Patienten skal selv ringe til klinikken, hvis der er behov for svar på prøveresultatet inden brevet når frem.
 
Hvis du er henvist til privatpraktiserende speciallæge får du ikke nogen indkaldelse, men du skal selv huske at kontakt speciallægen for at aftale en konsultation.
Hvis du er henvist til sygehuset kan du forvente en indkaldelse inde for ca. 10 dage. Hvis denne udebliver, skal du selv kontakt den pågældende afdeling på sygehuset.
 
Det forventes, at du læser indlægssedlen på de lægemidler som du anvender. Ved eventuelle spørgsmål og kommentarer bedes disse rettes til klinikken eller apoteket.
Såfremt der er ændringer i dine telefonnumre, adresse eller mailoplysninger bedes du venligst gøre os opmærksomme på dette, så vi kan få opdateret dit stamkort. Disse oplysninger bliver nemlig ikke opdateret automatisk.
Bestil tid i så god tid så muligt, og husk at melde afbud, hvis du bliver forhindret. Husk altid dit sygesikringsbevis ved dit fremmøde i klinikken og husk at køre det igennem kortlæseren på skranken, så vi kan se, at du er kommet.